Torna L’Arqueotapa!!
L’esdeveniment gastronòmic-cultural del barri de Poble-Sec comença aquest divendres 29 d’abril i podreu gaudir-ne fins al 22 de maig.
En aquesta edició els xefs s’han inspirat en l’exposició Naufragis. Història Submergida del Museu d’Arqueologia de Catalunya per a crear les seves arqueotapes, que utilitzen els mateixos ingredients i mètodes d’elaboració i conservació que han utilitzat els mariners al llarg de la història.
Amb la compra de una arqueotapa podreu aconseguir una invitació gratuïta per l’exposició del MAC (fins a esgotar existències).
Patrocinen Cinzano i Cervezas Alhambra.
Quins locals hi participen?…
Bagaría
VERAT ADOBAT AMB FARINATA: Verat a l’escabetx tradicional italià sobre focaccia de cigrons.
Testa de Vins
RACIÓ MARINERA: Sardines fumades amb reducció de Xerès en llit de rúcula i codony.
Zaza – Cuina i Vi
IN ALTO MARE: Brou d’areng sec, patates fumades, cigrons cruixents, algues.
Bodega La Tieta
MIGAS AMB BACALLÀ
La Chana
PATATES AMB CHOCOS: Guisat mariner de chocos a l’estil sanluqueño.
El Patán del Poble-sec
ESCABETX DE PEIX NIKKEI: Peix en escabetx amb verdures adobades. Fusió de sabors japonesos i maputxes.
Tartas del Norte
BESCUIT DE XOCOLATA I TARONJA CONFITADA: Lleuger Bescuit farcit de llavors de xocolata i taronja confitada casolana.
Tast
SASHIMI DE SALMÓ MARINAT AMB ESCUMA DE MASCARPONE: Coca de cristall cruixent amb sashimi de salmó marinat amb llima i anet, escuma de mascarpone, freses de peix i oli d’anet.
Sec Brunch
ATARRAYA DE TONYINA VERMELLA: Cistella de massa filo farcida de tartar de tonyina vermella fresca macerada amb fruites i verdures del nostre hort i decorat amb freses del mar.
Bodega Saltó
GALETES MARINERES: Galetes Mallorquines acompanyades d’anxoves, salmó, tonyina, pernil i llonganissa.
Malevo
LA CARAVEL·LA: Rotllets d’albergínia farcits de cecina, formatge de cabra, ametlles i gingebre.
El Carro Gros
BACALLÀ AMB PANSES I CRACKER DE SÈGOL: Bacallà dessalat i guisat amb panses i una picada de fruits secs i canyella acompanyat d’un cracker de pa de sègol.
Koska Taverna
FUMATS DE ARRANTZALES: Tosta d’espelta amb sardina fumada amb caponata i areng fumat amb crema de horseradish i poma.
Petit Montjuïc
PETIT TAGINE DEL MARINER: Pa àrab amb tagine de vedella i verdures adobades.
La Cañada
PORRO AMB CANTONALS: Porro de Navarra en conserva amb cantonals, mojama de tonyina, freses de maruca i lluç, acompanyat d’unes regañás amb sèsam cordovès i una xixina de cogombret agredolç.
Sasha Bar
NACHOS ARABES A l’ESTIL PRECOLOMBÍ: Totopos de blat de moro amb salsa de formatge trufado, cigrons fregits, cansalada curada i vinagreta d’ametlles.
Casa Xica
BANANA LEAF SET: Agulla de porc marinada en sambal de Malàisia i arròs cuinat en coco amb fulla de banana.
Denassus
TOMÀQUET & GARUM: Tomàquet de temporada, colatura d’anxova del Cantàbric.
Carmesí
SARDINES FUMADES SOBRE TOMÀQUET SEC, OLIVES I PAXAMADI: Sardines fumades sobre un llit de xixina de verdures fresques i vitet, en pa Paxamadi.
Palocortao
ORSA DE PRESA IBÈRICA I VERDURES ESCABETXADES: Presa ibèrica fumada i confitada en el seu propi greix acompanyada de verduretes escabetxades.