Torna L’Arqueotapa!!

L’esdeveniment gastronòmic-cultural del barri de Poble-Sec comença aquest divendres 29 d’abril i podreu gaudir-ne fins al 22 de maig.

En aquesta edició els xefs s’han inspirat en l’exposició Naufragis. Història Submergida del Museu d’Arqueologia de Catalunya per a crear les seves arqueotapes, que utilitzen els mateixos ingredients i mètodes d’elaboració i conservació que han utilitzat els mariners al llarg de la història.

Amb la compra de una arqueotapa podreu aconseguir una invitació gratuïta per l’exposició del MAC (fins a esgotar existències).

Patrocinen Cinzano i Cervezas Alhambra.

Quins locals hi participen?…

Bagaría

VERAT ADOBAT AMB FARINATA: Verat a l’escabetx tradicional italià sobre focaccia de cigrons.

Testa de Vins

RACIÓ MARINERA: Sardines fumades amb reducció de Xerès en llit de rúcula i codony.

Zaza – Cuina i Vi

IN ALTO MARE: Brou d’areng sec, patates fumades, cigrons cruixents, algues.

Bodega La Tieta

MIGAS AMB BACALLÀ

La Chana

PATATES AMB CHOCOS: Guisat mariner de chocos a l’estil sanluqueño.

El Patán del Poble-sec

ESCABETX DE PEIX NIKKEI: Peix en escabetx amb verdures adobades. Fusió de sabors japonesos i maputxes.

Tartas del Norte

BESCUIT DE XOCOLATA I TARONJA CONFITADA: Lleuger Bescuit farcit de llavors de xocolata i taronja confitada casolana.

Tast

SASHIMI DE SALMÓ MARINAT AMB ESCUMA DE MASCARPONE: Coca de cristall cruixent amb sashimi de salmó marinat amb llima i anet, escuma de mascarpone, freses de peix i oli d’anet.

Sec Brunch

ATARRAYA DE TONYINA VERMELLA: Cistella de massa filo farcida de tartar de tonyina vermella fresca macerada amb fruites i verdures del nostre hort i decorat amb freses del mar.

Bodega Saltó

GALETES MARINERES: Galetes Mallorquines acompanyades d’anxoves, salmó, tonyina, pernil i llonganissa.

Malevo

LA CARAVEL·LA: Rotllets d’albergínia farcits de cecina, formatge de cabra, ametlles i gingebre.

El Carro Gros

BACALLÀ AMB PANSES I CRACKER DE SÈGOL: Bacallà dessalat i guisat amb panses i una picada de fruits secs i canyella acompanyat d’un cracker de pa de sègol.

Koska Taverna

FUMATS DE ARRANTZALES: Tosta d’espelta amb sardina fumada amb caponata i areng fumat amb crema de horseradish i poma.

Petit Montjuïc

PETIT TAGINE DEL MARINER: Pa àrab amb tagine de vedella i verdures adobades.

La Cañada

PORRO AMB CANTONALS: Porro de Navarra en conserva amb cantonals, mojama de tonyina, freses de maruca i lluç, acompanyat d’unes regañás amb sèsam cordovès i una xixina de cogombret agredolç.

Sasha Bar

NACHOS ARABES A l’ESTIL PRECOLOMBÍ: Totopos de blat de moro amb salsa de formatge trufado, cigrons fregits, cansalada curada i vinagreta d’ametlles.

Casa Xica

BANANA LEAF SET: Agulla de porc marinada en sambal de Malàisia i arròs cuinat en coco amb fulla de banana.

Denassus

TOMÀQUET & GARUM: Tomàquet de temporada, colatura d’anxova del Cantàbric.

Carmesí

SARDINES FUMADES SOBRE TOMÀQUET SEC, OLIVES I PAXAMADI: Sardines fumades sobre un llit de xixina de verdures fresques i vitet, en pa Paxamadi.

Palocortao

ORSA DE PRESA IBÈRICA I VERDURES ESCABETXADES: Presa ibèrica fumada i confitada en el seu propi greix acompanyada de verduretes escabetxades.